Információs füzet

Kötelező cégkapu regisztráció - fontos tudnivalók

Kerülje el a nagy bírságot, és időben regisztráljon a cégkapun. Ebben a cikkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Dolgozhat-e ingyen a Kft. ügyvezetője?

Gyakran felmerülő vita téma és ismétlődő kérdés ügyfeleink részéről, hogy a Kft. ügyvezetőjének kell-e megbízási szerződés, valamint, hogy ingyen dolgozat-e. Mai cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Tovább

Mit kell tudni az egyszerűsített foglalkoztatásról?

Mit jelent az egyszerűsített foglalkoztatás? Végezhet-e a munkavállaló több munkaadónak is munkát az egyszerűsített foglalkozás keretébenM Milyen közterheket kell fizetni egyszerűsített foglalkoztatás után? Naponta mekkora összeg fizethető ki a munkavállalónak többlet adófizetés nélkül?

Tovább

A dolgozó munkába járási költségének elszámolása

Ebben a cikkben egy, az ügyfelek által gyakran feltett kérdést válaszolunk meg: „Milyen lehetőségek vannak a dolgozó munkába járásának elszámolására, és milyen adóterhekkel kell számolni?”

Tovább

Kötelező-e bekötni a számlázóprogramokat a NAV-hoz?

A kormány május 2-án benyújtotta azt a törvényjavaslatot, ami a jövő évi adócsomagot is tartalmazza. Az adócsomag egyik izgalmas kérdése, hogy vajon kötelező-e bekötni a számlázóprogramokat a NAV-hoz?

Tovább

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.

Tovább

Kötelező a vevő adószáma a számlán

A számlakiállítás Magyarországon szigorú szabályokhoz kötött. Akár kézi, akár elektronikus számlázásról legyen szó, ahhoz, hogy helyesen tudjunk számlát kiállítani, tisztában kell lenni a számla tartalmi elemeivel. A számlának több kötelező tartalmi eleme van, amelyek feltüntetése elengedhetetlen a szabályosan kiállított bizonylaton.

Tovább

Áfaszigorítások 2017-től

Az adóhatóságnak közvetlen rálátása lesz több százezer vállalat szinte teljes beszállítói és vevői kapcsolatára a június elején elfogadott adótörvény eredményeképpen.

Tovább