Információs füzet

A május 25-én életbe lépő EU adatvédelmi rendelete (GDPR)

Fontosnak tartjuk, hogy mi is felhívjuk a figyelmet a május 25-én életbe lépő új, egységes EU-s adatvédelmi rendeletről (GDPR). Ez a rendelet MINDEN magyarországi vállalkozásra kötelező, és szinte biztos, hogy mindenkinél felkészülést és feladatokat jelent.

Tovább

Kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

Felhívjuk a tisztelt érintettek, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2018. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2018. április 3.

Tovább

Adóváltozások 2018 évben

Ismét új év kezdődik a vállalkozások életében. Régi mondással kezdem: csak a változás örök. Ahogy megszoktuk, adóváltozások 2018 évben is vannak. Összefoglaltam és érthető formába öntöttem a lényegesebb változásokat, melyeket minden vállalkozás vezetőjének tudnia kell.

Tovább

Transzferár-feladatok mikro és kisvállalkozásoknak

Adóellenőrzések alkalmával sok esetben kérik az adóellenőrök a transzferár szabályzatot, transzferár nyilvántartást abban az esetekben, ha a cég feltehetőleg kapcsolt vállalkozással rendelkezik.

Tovább

Kapcsolt vállalkozás esetén ezekre feltétlenül figyelni kell

Társaságok egymás közötti számlázásai során fontos tekintettel lenni arra, hogy a kérdéses vállalkozások kapcsolt vállalkozásnak minősülnek-e. Mai cikkünkben áttekintjük a gazdálkodó szervezetek közötti kapcsolt vállalkozási viszony kereteit.

Tovább

Hogyan változik jövőre a Cafeteria adózása?

Mai cikkünkben a Cafeteria lehetőségeit vizsgáljuk, valamint azt, hogyan változik jövőre az egyes Cafeteria elemek adózása.

Tovább

Fontos határidő - székhelyszolgáltatás bejelentése

Szeptember 29-ig minden vállalkozásnak be kell jelentenie, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe. Megjegyezzük, hogy aki idén kötött ilyen szerződést, azoknak ez már idén is kötelező volt.

Tovább

Kötelező cégkapu regisztráció - fontos tudnivalók

Kerülje el a nagy bírságot, és időben regisztráljon a cégkapun. Ebben a cikkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább